h

Petitie 160 maal ondertekend. Reizigers willen haltes terug.

29 augustus 2024

Petitie 160 maal ondertekend. Reizigers willen haltes terug.

Foto: SP Hulst

De online petitie Hulst verdient beter ov! is 160 maal ondertekend. De conclusie: reizigers willen haltes in Clinge en Nieuw-Namen terug. 

De petitie heeft twee maanden online gestaan. Van 24 juni tot en met 24 augustus konden mensen de petitie ondertekenen en erop reageren. 
Er hebben 160 mensen de petitie onderschreven. Afgerond 58 procent van de respondenten gebruikt de halte in Hulst, 44 procent de haltes in Clinge en 25 procent gebruikt de haltes in Nieuw-Namen. 49 procent gebruikte buslijn 19 om naar Breda te gaan, Roosendaal is voor 7 procent een reisdoel. 51 procent van de reageerders gebruikte lijn 19 om naar Antwerpen te gaan. 

Aanbevelingen
De SP vindt dat de busvervoerder de haltes in Clinge en Nieuw-Namen weer in de route moet opnemen. Een route via deze twee grote dorpen is een logische want vanuit Nieuw-Namen is de Expresweg in Vlaanderen richting Liefkenshoektunnel/Roosendaal vlot te bereiken. Het is voor de busvervoerder een kleine moeite en je doet er de gebruikers een groot plezier mee, zoals uit de resultaten van de petitie blijkt. 
Het is ondenkbaar dat je vanuit Hulst niet meer rechtstreeks met het openbaar vervoer in Antwerpen kunt geraken. Antwerpen is voor Hulst een belangrijke stad om te werken, om te studeren en voor een gezellig dagje uit. 

Het liefst ziet de SP dat er weer een stop op Antwerpen-Linkeroever komt maar dat is momenteel niet haalbaar. Daarom pleiten we ervoor om een haltestop op te nemen bij de P+R van Stabroek of een andere logische plaats aan de Antwerpse ring waar reizigers gemakkelijk kunnen overstappen op de snelbus naar Antwerpen. In juli is een motie van de SP-fractie met die strekking in de Provinciale Staten unaniem aangenomen. 

Download het rapport
We hebben de uitkomsten, aanbevelingen en reacties op de petitie samengebracht in een rapport. Dat kun je hier downloaden.

Overhandiging rapport
Woensdag 4 september overhandigen we om 15.00 uur bij bushalte Nieuw-Namen Centrum het rapport aan wethouder Depauw van de gemeente Hulst.

Reactie toevoegen

U bent hier