h

Openbaar vervoer

20 oktober 2022

SP steunt stakende buschauffeurs met heerlijke vlaaien

Foto: Marja Snoeren / SP op bezoek bij stakende buschauffeurs in Terneuzen

Vandaag kwamen tientallen buschauffeurs bijeen bij de CO3 campus in Terneuzen. Statenlid Ger van Unen ging samen met leden van SP Hulst en SP Terneuzen langs bij de stakende chauffeurs. Zij boden hen heerlijke vlaaien aan om hen te steunen bij hun actie.

Lees verder
5 januari 2018

SP steunt stakende chauffeurs

Foto: sp / sp

Afgelopen donderdag, 4 januari was de SP met een flinke club aanwezig om de stakende buschauffers te ondersteunen in Terneuzen. De SP staat achter deze actie omdat door de marktwerking de kwaliteit en de arbeidsvoorwaarden steeds meer onder druk komen te staan. De werkdruk wordt steeds hoger omdat onder het werk naar de wc gaan of een fatsoenlijke pauze nemen er bijna niet meer bij is. Ook moeten buschauffeurs een fatsoenlijk loon krijgen. 

Foto: sp / sp
Lees verder
20 november 2013

Dorpsraden starten Petitie: Lijn 10 moet blijven!

Met de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer per 1 januari 2015 is de provincie van plan flink te snijden in de route van Lijn 10. sorry geen dienst Als die plannen doorgaan rijdt de bus niet meer door Terhole, Kuitaart, Kloosterzande, langs Hengstdijk en door Vogelwaarde.
Daarmee worden de burgers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer uit deze dorpen flink getroffen want deze belangrijke vervoersverbinding zorgt wel voor de verbinding met het ziekenhuis, de school, de winkel en familie en vrienden.

Lees verder
7 mei 2012

Oproep voor gratis OV Mbo scholieren.

De SP heeft samen met Lijst van Eck en Progressief Hulst een motie ingediend om de gemeente aan te sporen financiële middelen te zoeken om openbaar vervoer voor Mbo scholieren beter betaalbaar te maken voor deze vergeten groep.
gratis ov voor 18-
SP fractievoorzitter Mildred van der Poorten: “Het rijk laat deze jongeren in de kou staan en discrimineert op leeftijd. De Provincie steekt haar kop in het zand en dus ligt dit initiatief nu bij de gemeenten. Wachten tot de nieuwe aanbestedingen voor het openbaar vervoer plaatsvinden in 2014 is zeer onwenselijk.”

Lees verder
28 maart 2012

Motie gratis OV 65+ aangenomen

Sinds 1 maart 2010 wordt in Zeeuws-Vlaanderen bij wijze van proef gratis busvervoer geboden aan inwoners van 65 jaar of ouder. Dit is een initiatief van Provincie Zeeland en de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen.
De proef is een groot succes, dus het experiment wordt verlengd tot 1 juni 2012. In de komende periode nemen de drie Zeeuws–Vlaamse gemeenten een besluit of dit initiatief na juni 2012 wordt voortgezet.
De Provincie heeft het inmiddels af laten weten ondanks een motie van de SP. Nu is het de beurt aan de drie gemeenten om druk op de Provincie te zetten en het goede voorbeeld te geven.
De SP heeft daartoe een motie ingediend, gezamelijk met de andere oppositiepartijen tijdens de laatste raadsvergadering. Deze is unaniem aangenomen.

Lees verder

U bent hier