h

Buurtbus blijft!

19 maart 2006

Buurtbus blijft!

Afgelopen week heeft de Provincie toegezegd dat de proef met de buurtbus met nog een jaar wordt verlengd. Dit is zeer goed nieuws voor al die mensen die inmiddels dagelijks een beroep doen op de buurtbus.

Grote kans dat het komende jaar voor onze buurtbus een succes gaat worden, temeer omdat gebleken is dat men op de bus kan vertrouwen. Het grote aantal enhousiaste vrijwilligers die de buurtbus beheren zullen wij blijven steunen als het op meer publiciteit aankomt voor de buurtbus.


SP AFDELING HULST VOERT WEER ACTIE VOOR DE BUURTBUS.

19-03-2006 Dit weekeinde heeft de afdeling Hulst van de Socialistische Partij weer actie gevoerd voor het behoud van de buurtbus. Tijdens het Boerenweekend in Paal hebben de mensen van de SP, handtekeningen verzameld.
Later dit jaar wordt er besloten of de buurtbus mag blijven. Het gestelde doel, 400 passagiers wordt op dit moment nog niet gehaald.
De SP heeft echter signalen ontvangen uit de Provincie dat er wel bereidheid is om de buurtbus te behouden. Dit is de reden waarom de SP actie voert voor de buurtbus.

Het is belangrijk dat de mensen die hier over beslissen, weten dat de bewoners van Hulst willen dat de buurtbus blijft.
Eerder heeft de SP al meegereden met de bus en op de markt in Hulst dienstregelingen uitgedeeld. Volgens de SP weten nog niet genoeg mensen van het bestaan van de buurtbus af. De SP is van plan om dit ook meerdere malen te herhalen.
Ook de handtekeningenactie van dit weekeinde krijgt een vervolg. De SP zal de komende tijd, bij meerdere evenementen in verschillende kernen van de gemeente aanwezig zijn om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Deze handtekeningen zullen ter zijner tijd in de Provincie worden aangeboden.
Voorzitter van de SP afdeling Hulst, Ger van Unen: “De reacties zijn heel enthousiast. Eerst vragen de mensen: Waar is het voor? Oh, de buurtbus, kom maar hier. En vervolgens gaan de lijsten de hele tafel rond. Verschillende mensen hebben ook lijsten meegenomen om in hun eigen buurt handtekeningen te verzamelen.
De gemeente Hulst is al zo slecht bedeeld met openbaarvervoer, laat ons de buurtbus in ieder geval behouden.”


BUURTBUS MOET BLIJVEN!

03-03-2006 -Hulst- De SP Hulst stapt maandag 6 maart a.s. op de buurtbus om een gemeentelijk rondje mee te rijden. De partij wil op deze manier graag de aandacht vestigen op het belang van het openbaar vervoer van en naar alle kernen in de Gemeente Hulst. Daarbij staat de SP voor goedkoop vervoer voor iedereen. De buurtbus past in dat plaatje.

Wij willen graag de vrijwilligers van de buurtbus ondersteunen. De buurtbus is nu volledig afhankelijk van die vrijwilligers. De SP vindt dat openbaar vervoer geen voorrecht moet zijn, maar een plicht vanuit de Gemeente. Een buurtbus hoort eigenlijk gewoon betaald te worden door de overheid. Aangezien dit helaas in de Gemeente Hulst niet het geval is, wil de SP juist extra de aandacht vestigen op de zeer belangrijke vrijwilligers die tijd en moeite opofferen om toch voor openbaar vervoer te zorgen. Daarom neemt de SP een bloemetje mee voor de chauffeur.
Om 10.36 vertrekt de buurtbus vanaf de halte in Ossenisse alwaar een delegatie van de SP Hulst op zal stappen. Deze mensen rijden mee naar Hulst en weer terug. Op de Hulster markt zal de SP flyers uitdelen waarop de argumenten voor de buurtbus beschreven staan. Ook delen de SP-leden de dienstregeling van de bus uit. De pers, radio en televisie worden van harte uitgenodigd mee te rijden!

 

U bent hier