h

Nieuws van de afdeling

30 september 2023

Niet nog meer gif uit België importeren

Foto: Marja Snoeren / SP Hulst Panoramaheuvel Hedwigepolder

De gemeente Hulst heeft al meerdere slechte ervaringen met ophogingen en vervuilde grond. Dat vindt ook Ger van Unen, Statenlid van de Socialistische Partij en woonachtig in de buurt van de voormalige Hedwigepolder. Zij wijst erop dat de grond van de dijken waarmee de heuvel wordt gemaakt al sterk is verontreinigd.

Lees verder
23 september 2023

Bijzondere avond met Jimmy Dijk in Middelburg

Foto: SP

Het is een bijzondere tijd voor de Socialistische Partij (SP) in Zeeland. Eerst gingen we met de bus naar de Prinsjesdagdemonstratie in Den Haag, dan waren er de fantastische Algemene Beschouwingen van Lilian Marijnissen en vandaag, zaterdag is ons Congres, waarin we onder andere ons verkiezingsprogramma vaststellen.

Lees verder
22 september 2023

Tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ in Middelburg geopend.

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Op maandag 25 september wordt om 15.30 de tentoonstelling ‘Weggecijferd, Teruggevochten’ geopend door Renske Leijten op het Damplein rondom de Graanbeurs in Middelburg.
De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Middelburg gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen.

Lees verder
7 september 2023

Algemene ledenvergadering

Foto: SP

Naar aanleiding van de val van Rutte IV en de dus onvermijdelijke verkiezingen, werd afgelopen dinsdag een algemene ledenvergadering gehouden.

Lees verder
24 juni 2023

Na 2 jaar nog steeds geen bevolkingsonderzoek

Vandaag kwam naar buiten dat 3M in de Verenigde Staten een schikking van meer dan 10 miljard dollar heeft getroffen met onder andere een groot aantal waterleidingbedrijven om vervuiling door PFAS. Het geld moet gebruikt worden om verontreiniging met PFAS te testen en tegen te gaan.

Lees verder
11 april 2023

Medewerkers Dethon leggen werk neer

Foto: Marja Snoeren / SP Hust

Op donderdag 13 april 2023 zullen de SW-medewerkers van Dethon het werk tijdelijk (15 minuten) neerleggen. De SP steunt  onze Dethonners uiteraard. De acties gaan door in de 3 Zeeuws-Vlaamse vestigingen ;

Lees verder

Pagina's

U bent hier