h

Nu ontpolderen NEE! roept op tot demonstratie

13 mei 2022

Nu ontpolderen NEE! roept op tot demonstratie

Foto: SP

De actiegroep Nu Ontpolderen Nee! roept op voor een demonstratie om te protesteren op zaterdag 14 mei a.s. om 13.30 uur. De locatie waar wordt verzameld is ter hoogte van de Petrusstraat bij de zeedijk.

Het actiecomité Nu Ontpolderen Nee! is een bonte verzameling van allerlei gezindten uit Zeeuws Vlaanderen en de rest van Zeeland. Politieke partijen van links tot rechts, maatschappelijke organisaties en mensen die zich op persoonlijke titel hebben aangesloten.

Allen onderschrijven ze het gezamenlijk doel: Het tegenhouden van het inlaten van het vervuilde Westerscheldewater in de Hedwige-polder totdat de resultaten van de lopende onderzoeken - inclusief het bevolkingsonderzoek - bekend zijn.

Woordvoerder Ger van Unen: “Het is fijn dat er van alles gebeurt rondom het PFAS-schandaal in de Westerschelde. Het is goed dat bijvoorbeeld de gemeente Hulst haar mogelijkheden benut om te proberen dit vervuilde water tegen te houden tot er meer zekerheid is. Maar het is ook tijd dat de inwoners in beweging komen. We moeten met ons allen aan de rest van Nederland laten zien dat we diep beledigd zijn over wat er in ons gebied gebeurt. Als dit in de Waddenzee zou gebeuren zou ons land te klein zijn.”

Het actiecomité Nu Ontpolderen Nee! wil graag met zoveel mogelijk mensen hand in hand staan op de dijk bij de Hedwige-polder om dit signaal aan iedereen af te geven.

Wij denken dat de opkomst wel eens heel groot kan zijn omdat iedereen die we spreken heel boos en verontwaardigd is over de gang van zaken.

Reactie toevoegen

U bent hier