h

Actiedag NU Ontpolderen NEE!

22 mei 2022

Actiedag NU Ontpolderen NEE!

Foto: SP

De actiedag zaterdag was een groot succes. Zo’n 200 mensen uit heel Zeeland hadden zich verzameld aan de Petrusstraat bij de dijk. Heerlijk weer, verkeersregelaars, EHBO-medewerkers, eten en drinken, stoelen voor mensen die niet lang konden staan, een dixie en uiteraard mocht de SP-Soepauto niet ontbreken.

Foto: SP

Toen alles opgesteld was, was het wachten op medestanders. De opkomst was veel groter dan we van te voren hadden kunnen bedenken. De lokale en regionale omroepen en dagbladen deden verslag van onze actie. Statenleden en gemeenteraadsleden van partijen van links tot rechts uit heel Zeeland, wethouders, mensen van het waterschap, mensen van allerlei maatschappelijke organisaties en onze zuiderburen waren gekomen om de actie te ondersteunen en ze vormden samen met de bewoners van onze regio een lang lint om het vervuilde water tegen te houden.

Foto: SP

De actie-bijeenkomst is op een geweldige manier vastgelegd door het team dat ook verslag heeft gedaan van onder meer de wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, Leen Muller en Tom de Poortere:

 

Het was een fantastische dag, met fantastische mensen, zonder ook maar 1 wanklank. We hadden een opruimploeg geformeerd, die eigenlijk niet nodig was, want iedereen had zijn eigen rommel netjes opgeruimd.

Reactie toevoegen

U bent hier