h

SP Hulst dient 3 moties in

7 juni 2017

SP Hulst dient 3 moties in

SP fractievoorzitter Mildred van der Poorten gaat tijdens de raadsvergadering op donderdag 8 juni vragen om uitstel van de beëindiging van de samenwerking tussen de thuiszorg van Zorgzaam en de Gemeente. Omdat er geen goede oplossing op tafel ligt voor de 43 thuiszorgmedewerkers die tussen wal en schip dreigen te raken kan er geen sprake zijn van opzegging van de samenwerking.

Een van de moties gaat over het veel te hoge rentetarief van wel 13% dat mensen moeten betalen als men een lening verkrijgt bij de Gemeentelijke Kredietbank. Door het gemeentelijk kredietbeheer in eigen beheer te doen kan de gemeente zelf het tarief bepalen en daarmee ook een veel socialer rentetarief geven waardoor de mensen die het al niet gemakkelijk hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen geen enorm hoge rentes meer moeten betalen.

De tweede motie gaat over de verordening Minimabeleid. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering kan de gemeente steun verlenen maar werkt dan exclusief samen met verzekeraar CZ. Zou de gemeente die tussenkomst ook kunnen doen als mensen bij een andere verzekeraar aanvullend zijn verzekerd? Wel zo eerlijk.

En de derde motie gaat over de aanvraag van een "vrije plakplaats". Deze vraag hebben we al vele malen gesteld maar er werd tot nog toe niets mee gedaan. Volgens de Rijksregels heeft een stad als Hulst recht op 3 stuks vrije plakplaatsen. Liefst op openbare weg en plein goed in het zicht. Niet voor handelsdoeleinden maar voor de creatieve geesten van Hulst. Denk aan dichter; schrijver; kunstschilder...Het is een mooi democratisch goed. Een ouderwets type plakzuil zou het op verschillende plaatsen in de gemeente goed doen.

Reacties

Succes met de moties, dat ze maar raadsbreed gedragen mogen worden!

Reactie toevoegen

U bent hier