h

Politiebureau Hulst wordt Steunpunt.

22 december 2014

Politiebureau Hulst wordt Steunpunt.

Daar sta je dan  in 2015 flink voor lul als je het woord politiebureau nog laat vallen. Politiebureau is een woord voor het vergeten woordenboek, zoals het woord Bibliotheek aan inhoud niets meer te bieden heeft.

“Dienstverlening”  is voorlopig  aan de orde en daar zullen we het mee moeten doen. In de plannen, zo blijkt uit antwoord op vragen van de SP over de grote landelijke reorganisatie van de politie, zullen dus in Terneuzen 1 Basisteam zijn en Hulst herbergt in het gemeenteloket 1 Steunpunt. Dan wordt in de overgebleven gemeente ook ergens 1 Steunpunt geherbergd en wordt Basisteam Terneuzen ondersteund door wel twee Steunpunten.

De flexibiliteit van deze Steunpunten valt niet te onderschatten………….."want de politie combineert de vorming van de basisteams met een vernieuwde en substantieel  versterkte organisatie van haar dienstverlening"...(als software het wil... en daarmee neemt zij afstand van haar substantiele verantwoordelijkheid).

Mooie beloftes. We hebben moeten knokken om de wijkagent in Hulst terug op straat te krijgen, en nu gaan we alweer aan de 3D agent!  

Voor gevoel van veiligheid staat geen enkele internetprovider garant. Het is maar dat u zich gedraagt. De wetgever zal ver te zoeken zijn als je in nood verkeert want het gebruik van internet geeft wettelijk nog alle ruimte tot improvisatie. Daarmee staat de hele veiligheidsreorganisatie van minister Opstelten op de helling. 

Bijlage: 

Reactie toevoegen

U bent hier