h

SP trekt aan noodrem van nieuw Zorgstelsel

21 oktober 2005

SP trekt aan noodrem van nieuw Zorgstelsel

De Zeeuws-Vlaamse afdelingen Hulst en Terneuzen van de Socialistische Partij starten maandag 24 oktober met de landelijke actie “noodrem” die gericht is tegen het nieuwe zorgstelsel dat de regering per 1 januari wil invoeren.

Dit nieuwe zorgstelsel levert vanwege de premieverhoging een onaanvaardbare lastenverzwaring op voor de burgers en het kleedt de bevoegdheid van de arts verder uit om een verantwoorde zorg te leveren. Ook gaat deze maatregel voor veel meer bureaucratie zorgen.

Directielid de heer van der Heide van het streekziekenhuis “De Honte” gaat om 14.00 uur de eerste handtekening zetten op de kaart die hem door de Hulsterse SP afdelingsvoorzitter Ger van Unen en Leona Perotti van de SP afdeling Terneuzen zal worden overhandigd.

Dhr van der Heide tekent de actiekaartDoordat de verzekeraars contracten sluiten met zorgleveranciers, kan het bij het nieuwe stelsel gebeuren dat men niet in ieder ziekenhuis terecht kan voor een behandeling. Als bijvoorbeeld een verzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis “De Honte” moet men in het vervolg voor een ziekenhuisbehandeling naar een ziekenhuis buiten Zeeuws-Vlaanderen. Het is ook mogelijk dat u van huisarts moet veranderen. Omdat de verzekeraars zullen proberen om zo goedkoop mogelijke contracten af te sluiten is het gevaar aanwezig dat er ontoelaatbaar op de zorg beknibbeld zal worden. Ook de no claim regeling zal niet verdwijnen. William verzamelt handtekeningen

Ger van Unen: “Dit is de zoveelste maatregel waar de bevolking niet om gevraagd heeft die door onze strot wordt geduwd.”

De SP verzamelt handtekeningen door kaarten die bij vele zorgcentra, huisartsen, apothekers, tandartsen en fysiotherapeuten verkrijgbaar zijn en ook bij de SP kramen die de komende tijd op markten in Zeeuws-Vlaanderen zullen staan.

U bent hier