h

Sloopplannen in Sas van Gent

2 november 2017

Sloopplannen in Sas van Gent

Foto: sp / sp

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen heeft de sloop aangekondigd van een fors aantal huurhuizen in de Witte Wijk in Sas van Gent. De bewoners kregen eind vorig jaar een brief met de mededeling dat de start van de sloop medio 2017 zou gaan plaatsvinden en vervolgens bleef het muisstil. Omdat wonen in een huis dat op de nominatie staat te verdwijnen erg ongemakkelijk is heeft dit tot veel  onrust gezorgd bij de bewoners. Het jaar is bijna om en niemand weet waar ie aan toe is. Dit kan natuurlijk niet dus heeft de SP-kerngroep Terneuzen een eerste  klopavond gehouden om de stemming onder de bewoners te peilen.

Inmiddels verzamelde klachten zijn teleurstelling in het uitblijven van onderhoud en het moeten verdwijnen uit de bestaande woning. De mensen wonen graag in de wijk en vragen zich af of eigen opknapwerk geen weggegooid geld is, enz.

Veel bewoners namen alle tijd om hun verontwaardiging te laten blijken en de SP’ers kwamen tijd te kort om het grootste gedeelte van de wijk te bestrijken. Daarom wordt er een tweede klopdag gehouden op zaterdag 18 november a.s..

De klachten worden door de SP in kaart gebracht en gebundeld om in eerste instantie Woongoed te bewegen tot meer informatieverstrekking over te gaan en de bewoners uit hun onzekere positie te halen.

Reacties

De actie heeft weldegelijk succes gehad. 4 dagen voor Kerstmis hebben alle bewoners van de Witte Wijk een brief ontvangen van Woongoed, waarin aangegeven wordt dat de halve wijk gesloopt zal worden medio eind 2020 / begin 2021.

Een mooiere Kerstboodschap kon men niet verzinnen bij Woongoed.

Op 24 januari zal er een bijeenkomst zijn van Woongoed in Sas van Gent waarin de plannen bekend gemaakt zullen worden. De sloop is bekend. De heropbouw nog niet. En dat in een tijd waarin er een groeiend tekort is aan betaalbare sociale woningen.

Er zal een actiegroep geformeerd worden om deze plannen tegen te gaan.

Carlo de Groff

Reactie toevoegen

U bent hier