h

Nieuwjaarsreceptie SP Hulst

10 januari 2008

Nieuwjaarsreceptie SP Hulst

Woensdag 5 januari was het dan zover: de afdeling Hulst van de Socialistische Partij gaf haar Nieuwjaarsreceptie.

In het dienstencentrum 'de Lieve' te hulst hadden de leden een sfeervol zaaltje ingericht. De vrijwilligers van het centrum en de afdeling hadden diverse hapjes en drankjes klaarstaan voor de bezoekers. Deze gasten bestonden uit leden en relaties van de afdeling.

 

Nieuwjaarsreceptie SP-Hulst

 

logo vlag sp hulst

10-01-2008 Hulst - Woensdag 5 januari was het dan zover: de afdeling Hulst van de Socialistische Partij gaf haar Nieuwjaarsreceptie. In het dienstencentrum 'de Lieve' te hulst hadden de leden een sfeervol zaaltje ingericht. De vrijwilligers van het centrum en de afdeling hadden diverse hapjes en drankjes klaarstaan voor de bezoekers. Deze gasten bestonden uit leden en relaties van de afdeling.

   

Bij ontvangst werden de mensen verzocht om een nieuwjaarswens te schrijven in het gastenboek.

Al gauw hing er een fijne kameraadschappelijke sfeer, misschien wel mede omdat er eens een keer geen zware politieke onderwerpen werden aangesneden. Wel werd er natuurlijk over meest actuele onderwerpen zoals plan Perkpolder en het uitvallen van het fiets-voetveer in Breskens gesproken.

Uitgenodigd en aanwezig waren dhr. Fons Luijben 2e kamerlid, Trix de Roos de regio-voorzitter voor de SP Zeeland. Op uitdrukkelijk verzoek van het bestuur hield de voorzitter van de afdeling Ger van Unen een korte toespraak: Na haar welkomswoord blikte zij terug op het afgelopen politieke jaar in de gemeente Hulst.

Ze was heel blij en zeer vereerd dat er zoveel mensen waren. "Jullie zijn een speciaal gezelschap bestaande uit SP leden en mensen waar we de afgelopen tijd samen hebben gestreden hebben voor een gezamenlijk doel. Als jullie er niet waren dan was er geen SP in Hulst. Speciaal welkom voor: Mensen waar we ook altijd op kunnen rekenen. Zie deze avond dan ook als een poging van ons om iets terug te doen."
Ook refereerde zij aan het thema van het Congres in Rotterdam: De SP is een grote partij geworden en dat heeft gevolgen. Dat was de rode draad van de toespraak van Jan Marijnissen op het congres in november. Dat is een waarheid als een koe en dat hebben wij hier in Hulst het afgelopen jaar aan den lijve ondervonden. Aan het begin van dit jaar zaten we met z’n allen op een roze wolk. We hebben met de verkiezingen voor de Tweede Kamer een flinke winst geboekt en in Hulst was dat niet misselijk. We waren ineens de 2de partij van de gemeente. Bijna 22 % van de stemmen. Van alle SP afdelingen in Nederland stonden wij op de derde plaats van snelste stijgers."

Een bloemlezing van activiteiten die werden opgestart waren:
-We rolden weer in een campagne en wonnen zetels tijdens de verkiezingen voor de provincinciale staten.
-We voerden en voeren nog actie met de vrouwen van de thuiszorg die door de invoering van de WMO hun baan kwijt raakten. Een geweldige groep vrouwen, fantastisch om samen mee te knokken.
Door de documentaire meneer Harmsen wacht op zorg, die afgelopen maand is uitgezonden lijkt de rest van Nederland ook wakker te worden. Wij vroegen hier in januari al aandacht voor.

-We voerden actie in Terneuzen waar een aantal flats, waar voornamelijk ouderen wonen, waar helemaal geen rekening mee gehouden werd. 2 Avonden met een afgeladen buurthuis. En een woningbouwvereniging die doorhad dat ze flinke fouten had gemaakt. We hebben heel veel voor deze bewoners binnen gehaald.
-We hielden een enquête over de sluiting van de bioscoop.

-We dienden moties in om de situatie in de thuiszorg te verbeteren. 

-We dienden een initiatiefvoorstel in over aanschaf van AED’s. Door de goede samenwerking met de EHBO verengingen hebben we dit ook binnen kunnen halen.

We stelden schriftelijke vragen over:
Kinderen die in Hulst in armoede opgroeien.
De wachtlijsten van de Dethon.
Het rijden van de rally door een natuurgebied.
De sluiting van de bioscoop.
De plannen om de bioscoop en alle panden in de omgeving te slopen.
Over een voorzitter van een andere partij die beweerde dat wethouders niet op hun kwaliteiten worden uitgekozen. Terwijl ze zelf ook een wethouder leverde.
We stelden vragen over de overname van Neckerman door een Amerikaanse investeringsmaatschappij.
Het verhaal dat de Hedwigepolder te verkopen aan België.
Over het affakkelen van BASF zonder dat de bevolking werd ingelicht.

Ger blikte ook terug op de rare situatie dat er in de raad een oppositie-partij gefuseerd is met een coalitiepartij.
Dit houdt in dat er in de oppositie alleen het CDA en de SP overblijven. Van het CDA kunnen we niet verwachten dat deze oppositie zal gaan voeren tegen plannen die zij in de vorige raadsperiode in gang hebben gezet.

Dus de positie van de SP is qua stemverhouding 20 tegen 1! Zij kan dat dus niet alleen, het kan alleen als wij, de leden, haar steunen zodat zij het voelt als 20 tegen 100!

Als toetje had Ger nog het volgende:
"Als we de verkiezingsuitslag van november 2006 doorrekenen naar zetels in de raad dan komt dat neer op 4 a 5 zetels. Moeten wij over 2 jaar klaar staan met minimaal 6 of 7 mensen die geschikt zijn en opgeleid als raadslid en iemand die geschikt is als wethouder.
Wij zijn daar al volop mee bezig. Wij hebben jullie daar bij nodig. Ieder op zijn eigen niveau, ieder op zijn eigen gebied. Wij gaan volgende maand al beginnen met concrete stappen te zetten in die richting. Binnenkort staan we misschien voor jouw neus en zeggen wij hebben jouw hulp nodig.  We hopen dat we dan weer op jullie kunnen rekenen. Want zonder jullie is er geen SP in Hulst."Bedankt voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar!!!

De SP is groot geworden en dat heeft gevolgen.

U bent hier