h

Hulpdienst

Sinds 2005 bestaat de hulpdienst van de SP in Hulst die je met raad en daad bijstaat met allerhande vragen.

 

TELEFOON: 06 - 28560900

Voor iedereen die problemen heeft met de werkgever, huisbaas, verhuurder, of bijvoorbeeld de gemeente of andere instanties en geen enkel uitzicht heeft op een goede oplossing, is de Hulpdienst van de SP misschien een uitkomst.

Ook kan de Hulpdienst begeleiding bieden aan mensen met een te laag inkomen en die zich afvragen of er aanspraak op extra gemeentelijke regelingen en voorzieningen gedaan kan worden.

De Hulpdienst wordt gerund door louter vrijwilligers die de mensen helpen op te komen voor hun belangen. Onze geschoolde medewerkers adviseren je naar maat en vooral naar eer en geweten, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen verweer.

Wij zijn er voor iedereen, lid of géén lid. Ook spelen godsdienst of politieke overtuiging geen rol. Met andere woorden: De SP is er voor iedereen!

Elke dag is onze hulpdienst bereikbaar via de telefoon.
Bij geen gehoor spreek dan je naam en telefoonnummer in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk, binnen 24 uur, contact met je opgenomen.

of schrijf:

Een goed voorbeeld van wat de hulpdienst zoal kan doen is  het rapport met aanbevelingen dat samengesteld kon worden aan de hand van tal van klachten die bij de SP Hulst binnen kwamen over het slechte functioneren van de Sociale Dienst.

Het tot stand brengen van het  rapport

“Het zal je maar gebeuren!”

 


De Hulpdiensten van de SP

Gelijk hebben en gelijk krijgen is twee. En dat gelijk krijgen wordt voor gewone mensen steeds moeilijker nu de sociale rechtshulp wordt afgebroken. In tientallen plaatsen organiseert de SP daarom spreekuren voor mensen die problemen hebben met hun baas of verhuurder, met de gemeente of de belastingen. Duizenden mensen maken daar gratis gebruik van. Vaak komen uit aanvankelijk individuele klachten gezamenlijke acties op gang van meerdere mensen met vergelijkbare problemen.

Het werk van de SP-Hulpdienst past erg goed bij de praktische politiek van de SP. We zijn immers geen partij die vanachter het bureau bepaalt wat goed is voor mensen. Er is sprake van een duidelijke koppeling van individuele hulpverlening en politiek. De spreekuren van de Hulpdienst zijn vaak een bron van informatie voor de SP. Individuele klachten kunnen in een groter verband worden geplaatst. Veel zaken die via de Hulpdienst aan het licht zijn gekomen hebben dan ook een politiek vervolg gekregen: raadsvragen over onterecht verstuurde aanmaningen, acties tegen woningbouwcorporaties, rapporten over misstanden enzovoort.

 

 

 

 

U bent hier