h

"Zet maar een dompelpomp"

6 november 2014

"Zet maar een dompelpomp"

Enige tijd geleden hebben enkele bewoners van de Hulsterweg in Terhole contact gezocht met SP Hulst in verband met wateroverlast in hun huizen.

Na een gesprek en een bewonersavond is besloten een enquête te houden onder alle bewoners. De uitkomst van de enquête, gehouden door de SP, gaf aan dat 52 % van de ondervraagde bewoners last hebben van water in hun kelders en in de huizen zelf.
Tevens bleek uit de 13 positieve reacties dat deze wateroverlast ontstaan is na de her-aanleg   van de Hulsterweg.
De uitslag van het bewonersonderzoek deed de SP in Hulst besluiten vragen te stellen aan de toenmalige verantwoordelijk wethouder dhr. De Kraker. Deze liet verstaan dat de huizen gewoon slecht gebouwd zijn en dat de gemeente Hulst geen enkele blaam treft.

Volgens de bewoners klopt dat niet! Hun huizen staan er al honderd jaar en ze hebben pas na de her-aanleg van de Hulsterweg last gekregen van water in hun kelders en optrekkend vocht in de buitenmuren en vloeren. Bij hevige regenval staat het water soms na een paar dagen 20 tot 30 cm hoog in de kelders.

Een monteur van Delta die ter plaatse kwam om te kijken, zag het water via de mantel van de waterleiding de kelder in sijpelen. Volgens hem staat het grondwaterpeil veel te hoog boven het maaiveld en zoekt het dan zijn weg de huizen in.

Naar aanleiding van de vragen en klachten is er een onderzoek geweest naar de werking van de hemelwaterriolering en deze leek verstopt of niet goed aangesloten. Helaas is hier geen verder gevolg aan gegeven.

De bewoners vrezen de komende natte herfst- en wintermaanden en vragen samen met
SP Hulst, dringend een gesprek met de nieuwe portefeuille houder.
“Neem de uitslag van de enquête en onze klachten serieus en ga met ons aan tafel om te zoeken naar een oplossing’’ ,dat is de vraag van de bewoners.

Reactie toevoegen

U bent hier