Gemeenteraadsverkiezingen 2018 SP Hulst

Voor jezelf, Voor elkaar

Hulst is verworden tot een zoek- het-zelf-maar-uit samenleving. Zie hoe met onze ouderen wordt omgesprongen.  Ouderen die zeven uur thuiszorg nodig hadden, krijgen nog maar krap twee uur. Mensen worden ontmoedigd om de zorg te vragen waar ze recht op hebben, ook wanneer je lichamelijk of geestelijk in de knel komt te zitten. Dit is een schande. Dat is niet hoe de SP de samenleving ziet.

Lijsttrekker: Ger van Unen

Ger van Unen werd geboren op 30-7-1959 op de Veluwe in het pittoreske vestingstadje Elburg en woont nu inmiddels alweer 18 jaar op Baalhoek, een klein gehucht onder de westerscheldedijk. Eerder woonde zij 3 jaar in de Dullaertwijk.

Ger was 6 jaar raadslid in Hulst en sinds 2011 fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Zeeland. Halverwege de afgelopen periode heeft  zij naast het statenwerk ook weer het stokje overgenomen van Mildred van der Poorten in de gemeenteraad. Direct contact met de inwoners van Hulst staat bij Ger voorop. Ze wil samen optrekken om van Hulst weer een sociale gemeente te maken.

Lees ook: In gesprek met Ger

1. Ger van Unen

Fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hulst en fractievoorzitter Provinciale Staten van Zeeland

Meer informatie

2. Marja Snoeren

Organisatiesecretaris SP afdeling Hulst

Meer informatie

3. Ineke Swartjes

Bestuurslid SP afdeling Hulst

Meer informatie

4. Mozanne van Willigenburg

Lifecoach

Meer informatie

5. Jos de Schepper

Meer informatie

6. Theo Verbunt

Meer informatie

7. Piet van Hauten

Meer informatie

8. Marianne Asselman

Meer informatie

9. Johny Leijs

Meer informatie

10. Peter Govaert

Meer informatie

Mensen die van zorg of hulp afhankelijk zijn krijgen dat zonder van het kastje naar de muur gestuurd te worden. De zorg- en hulpverleners krijgen daarvoor een fatsoenlijk loon.

Hulst is meer dan de binnenstad alleen. Ook de wijken en dorpen hebben recht op goede voorzieningen. We zetten in op behouden wat er is.

Dethon moet als sociale werkvoorziening behouden blijven. De mensen met een arbeidsbeperking die van de Dethon afhankelijk zijn hebben ook recht op een zeker bestaan.

Plan Perkpolder wordt in zijn geheel tegen het licht gehouden. Alleen de onderdelen waar Kloosterzande en omgeving iets aan heeft worden gerealiseerd.

Bewoners krijgen echte inspraak bij het maken van plannen. Belangen van bewoners gaan boven die van projectontwikkelaars.

Doe mee

Een solidaire en duurzame samenleving is bereikbaar! Vanuit deze overtuiging werkt de SP samen met iedereen die een socialer Nederland wil. Daarom wil de SP zoveel mogelijk weten wat er onder mensen leeft: zodat, als er ergens misstanden zijn, we deze samen kunnen aanpakken!

De afgelopen vier jaar hebben wij ons sterk gemaakt voor een gelijke verdeling van welvaart voor de Hulstenaren. Als het gaat over
armoedebestrijding hebben we de gemeente gevraagd de belachelijk hoge rente die men moet betalen (13%) op een lening bij de gemeentelijke kredietbank terug te dringen. Aandacht gevraagd voor de 400 kinderen die in armoede opgroeien. Pal achter de thuiszorgmedewerkers gestaan die ontslag kregen aangezegd omdat de gemeente te weinig wilde betalen voor hun prachtige werk.

We hebben diverse burger initiatieven gesteund, zoals de bewoners van de Westelijke Perkpolder die te maken hebben met een zeer bedenkelijke gemeentelijke constructie en de SP was de enige partij (!) die stemde tegen de kap van 33,5 ha bos op Groot Eiland.Want wij maken ons ook sterk voor het behoud van landschapskwaliteit zodat wij en de toerist kunnen blijven genieten van de rust en ruimte waar Zeeuws Vlaanderen zo om wordt geroemd.

We gingen langs de deuren om te vragen wat de burger van Hulst van een Nationaal Zorgfonds vind. 

We zorgden voor het parkeren van de problemen rond de kerncentrale Doel en het kernafval van Borssele in de Tweede Kamer zodat daar eens serieus over kon worden gedebatteerd.

Inmiddels komen de gemeenteraadsverkiezingen weer in zicht. Wij zijn als lokale SP druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Ook bij de verkiezingen kunnen wij uw inbreng en hulp goed gebruiken. Doe mee met de SP! Spreken onze standpunten en acties u aan? Dan kunt u natuurlijk ook lid worden van de meest sociale partij van Nederland.

U kunt lid worden via: www.sp.nl •


Meld je aan

Terug naar boven
Doe mee Word lid Contact Normale website