Nieuws van de afdeling › SP Hulst

Nieuws van de afdeling

Aangifte tegen oud wethouder Hulst

01-10-2015Vandaag heeft de integriteits-commissie, anderhalf jaar geleden ingesteld door de gemeente, het verslag gepubliceerd over een onderzoek naar belangenverstrengeling. Het onderzoek heeft al geleid tot aangifte bij het Openbaar Ministerie op grond van schending van de gemeentelijke integriteitscode door een oud wethouder in  Hulst. Of de aangifte door het O.M. behandelt gaat worden is nog niet zeker.

› Lees verder

Protest tegen TTIP

15-07-2015Samen met de vakbonden hebben de gezamelijke SP afdelingen in Zeeland op het Abdijplein in Middelburg gedemonstreerd tegen het TTIP handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten Van Amerika. Op initiatief van de commissaris van de koning, Han Polman (D66) is de Amerikaanse ambassadeur uitgenodigd voor een toelichting op dat nieuwe handelsverdrag tijdens een bijeenkomst voor bedrijven. Een uitgelezen kans om een tegengeluid te laten horen want tijdens deze bijeenkomst worden natuurlijk alleen de positieve kanten belicht. SP-Fractievoorzitter van de Provinciale Staten, Ger van Unen, heeft een manifest overhandigd.

› Lees verder

Schuld bij Delta?

01-07-2015Als je een achterstand oploopt met de betaling van de energie aan Delta kun je, in overleg, een betalingsregeling afspreken. Dit doet Delta samen met de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten. In de voorlichting hierover op de website van Delta staat, volgens de SP, echter een storende fout.

› Lees verder

veiligheidsregio let op de centen!

02-06-2015Tijdens de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken kon de voltallige raad het wel eens zijn met niet al te drastische bezuinigingen op de veiligheidsregio. Dat is logisch want Hulst kampt al langer met overheidsbezuinigingen op het politieaperaat en brandweerkazernes die sluiten.

› Lees verder

1.3 miljoen verlies voor Sabewa

08-05-2015Over 2014 heeft Belastingdienst Sabewa Zeeland een verlies geleden van 1,3 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarrekening over 2014. Het negatieve resultaat is het gevolg van hogere kosten en lagere opbrengsten dan verwacht.

› Lees verder

U bent hier