Nieuws van de afdeling › SP Hulst

Nieuws van de afdeling

ALV en aftrap verkiezingen

21-02-2015Gisteravond waren de SP leden in Hulst bijjeen voor een algemene ledenvergadering. We hebben bestuurverkiezingen gehouden en de campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen afgetrapt die op 18 maart worden gehouden. Hiervoor kwam Jeroen van Dijen, campagneleider en SP statenlid, de afdeling enthousiast uitleggen hoe de campagne eruit gaat zien. De SP zal zich vooral richten op het landelijk beleid. Het landelijk beleid bepaalt immers voor een steeds groter deel het lokale beleid (bijv. thuiszorg, jeugdzorg) en het provinciale beleid (o.a. het beschikbare geld voor openbaar vervoer of natuur).

› Lees verder

Geen ouderbijdrage Jeugd-GGZ

21-02-2015Per 1 januari moeten gemeenten een ouderbijdrage innen voor de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jeugd. Een toenemend aantal gemeenten weigeren dat te doen omdat een eigen bijdrage een drempel kan zijn voor mensen om psychische hulp te zoeken.

› Lees verder

Gesjoemel met keukentafelgesprek.

02-02-2015Sinds 1 januari is de gemeente ook verantwoordelijk voor de wijkverpleging, de zogenaamde persoonlijke verzorging. Dit is behalve de cliënten wassen, ook medische handelingen zoals ogen druppelen, steunkousen aantrekken en medicijnen toedienen.

› Lees verder

Politiebureau Hulst wordt Steunpunt.

22-12-2014Daar sta je dan  in 2015 flink voor lul als je het woord politiebureau nog laat vallen. Politiebureau is een woord voor het vergeten woordenboek, zoals het woord Bibliotheek aan inhoud niets meer te bieden heeft.

› Lees verder

Motie kindpakket

17-12-2014Sociale uitsluiting en groot gebrek hieraan onder kinderen en jeugdigen wordt vooral zichtbaar bij hen die opgroeien in een gezin met een besteedbaar inkomen onder de 130% van het sociaal minimum. Dit is een van de conclusies uit onderzoek van de Kinderonbudsman. Hij adviseert om samen met kinderen een zogenaamd kindpakket te ontwikkelen dat aansluit op de specifieke behoeften van kinderen en jeugdigen in een gemeente zoals de onze.    

› Lees verder

Hulst verandert

16-12-2014Per 1 Januari gaat de Participatiewet in werking en ook Hulst moet er dan aan geloven. Fractievoorzitter Mildred van der Poorten gaat een 9 tal amendementen indienen tijdens de behandeling van de nieuwe verordeningen in de raadsvergadering. Op veel nieuw bestuurlijk terrein zal de gemeente aansprakelijkheid  moeten accepteren en een verantwoordelijke positie moeten innemen die er voorheen nooit was. Dit overgangsproces vergt weloverwogen besluiten door nauwe samenwerking met betrokken partijen en regelmatige tussentijdse evaluatie. 

› Lees verder

U bent hier