Nieuws van de afdeling › SP Hulst

Nieuws van de afdeling

1.3 miljoen verlies voor Sabewa

08-05-2015Over 2014 heeft Belastingdienst Sabewa Zeeland een verlies geleden van 1,3 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarrekening over 2014. Het negatieve resultaat is het gevolg van hogere kosten en lagere opbrengsten dan verwacht.

› Lees verder

"Dag van de arbeid": 1 Mei

29-04-2015Het wordt steeds zeldzamer: sociale zekerheid; gelijke toegang tot de zorg; een fatsoenlijk loon en baanzekerheid. De armoede neemt hand over hand toe en de voedselbanken groeien steeds groter. De afdelingen Hulst en Tereuzen van de SP en de afdeling van de FNV Zeeuws Vlaanderen hebben de handen ineen geslagen en vieren deze dag in Jongerencentrum de Pit in Terneuzen. Op deze 1 Mei viering gaat het speciaal over de huidige omstandigheden van jongeren en werk, opleiding, wonen, koopkracht, enz. De generatie van de toekomst! Hoe staat het er voor, wat moet er dringend veranderd worden en hoe gaan we dat bereiken?

› Lees verder

Mildred neemt afscheid van de raad

09-04-2015SP raadslid en fractievoorzitter Mildred van der Poorten stopt met haar werk in de gemeenteraad om zich volledig te kunnen gaan storten in haar werk als sociaal adviseur. "Ik heb als raadslid een belofte gedaan die mij er van weerhoudt voluit te kunnen gaan in de hulpverlening. Ik kan onze inwoners niet begeleiden van A tot Z. Voor mij is dat niet langer acceptabel", aldus Mildred.

› Lees verder

Dennis de Jong over TTIP

28-03-2015SP-Europarlementslid Dennis de Jong was 20 maart in Goes om de Zeeuwse SP-afdelingen bij te praten over de ontwikkelingen in Europa. Eén onderwerp werd in het bijzonder uitgelicht; de onderhandelingen over een nieuw handelsverdrag. Een uitgebreid verslag met daarin duidelijke SP-standpunten kun je vinden op de website van SP Zeeland.

› Lees verder

SP stemmers bedankt!

19-03-2015De Provinciale Statenverkiezingen heeft 47.2 procent van de Hulstenaren naar de stembus getrokken.  De SP heeft 14.3 procent van de stemmen binnengehaald en staat daarmee op de derde plaats met 1,340 stemmen, vlak achter de VVD met miniem verschil van 23 stemmen. (Bron: Omroep Zeeland)

› Lees verder

Tomaat in Terneuzen!

05-03-2015De SP was deze week ook tussen de marktkramen in  Terneuzen te vinden en  verraste de bezoekers met verkiezingsmateriaal. De schuursponsjes zijn bij uitstek een zeer gewild artikel. Uit de veelal opwindende gesprekken maakten we op dat er veel onvrede heerst over een aantal belangrijke kwesties. De afname van de mobiliteit door de onberekenbare dienstregeling van het openbaar vervoer is een veel gehoorde klacht en de tunnel moet zo snel mogelijk tolvrij!

› Lees verder

Overig nieuws

U bent hier