Nieuws van de afdeling › SP Hulst

Nieuws van de afdeling

Mildred neemt afscheid van de raad

09-04-2015SP raadslid en fractievoorzitter Mildred van der Poorten stopt met haar werk in de gemeenteraad om zich volledig te kunnen gaan storten in haar werk als sociaal adviseur. "Ik heb als raadslid een belofte gedaan die mij er van weerhoudt voluit te kunnen gaan in de hulpverlening. Ik kan onze inwoners niet begeleiden van A tot Z. Voor mij is dat niet langer acceptabel", aldus Mildred.

› Lees verder

Dennis de Jong over TTIP

28-03-2015SP-Europarlementslid Dennis de Jong was 20 maart in Goes om de Zeeuwse SP-afdelingen bij te praten over de ontwikkelingen in Europa. Eén onderwerp werd in het bijzonder uitgelicht; de onderhandelingen over een nieuw handelsverdrag. Een uitgebreid verslag met daarin duidelijke SP-standpunten kun je vinden op de website van SP Zeeland.

› Lees verder

SP stemmers bedankt!

19-03-2015De Provinciale Statenverkiezingen heeft 47.2 procent van de Hulstenaren naar de stembus getrokken.  De SP heeft 14.3 procent van de stemmen binnengehaald en staat daarmee op de derde plaats met 1,340 stemmen, vlak achter de VVD met miniem verschil van 23 stemmen. (Bron: Omroep Zeeland)

› Lees verder

Tomaat in Terneuzen!

05-03-2015De SP was deze week ook tussen de marktkramen in  Terneuzen te vinden en  verraste de bezoekers met verkiezingsmateriaal. De schuursponsjes zijn bij uitstek een zeer gewild artikel. Uit de veelal opwindende gesprekken maakten we op dat er veel onvrede heerst over een aantal belangrijke kwesties. De afname van de mobiliteit door de onberekenbare dienstregeling van het openbaar vervoer is een veel gehoorde klacht en de tunnel moet zo snel mogelijk tolvrij!

› Lees verder

ALV en aftrap verkiezingen

21-02-2015Gisteravond waren de SP leden in Hulst bijjeen voor een algemene ledenvergadering. We hebben bestuurverkiezingen gehouden en de campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen afgetrapt die op 18 maart worden gehouden. Hiervoor kwam Jeroen van Dijen, campagneleider en SP statenlid, de afdeling enthousiast uitleggen hoe de campagne eruit gaat zien. De SP zal zich vooral richten op het landelijk beleid. Het landelijk beleid bepaalt immers voor een steeds groter deel het lokale beleid (bijv. thuiszorg, jeugdzorg) en het provinciale beleid (o.a. het beschikbare geld voor openbaar vervoer of natuur).

› Lees verder

Geen ouderbijdrage Jeugd-GGZ

21-02-2015Per 1 januari moeten gemeenten een ouderbijdrage innen voor de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jeugd. Een toenemend aantal gemeenten weigeren dat te doen omdat een eigen bijdrage een drempel kan zijn voor mensen om psychische hulp te zoeken.

› Lees verder

Overig nieuws

U bent hier