h

Geen preventief ontslag in de thuiszorg!

20 augustus 2013

Geen preventief ontslag in de thuiszorg!

Hulst mag geen preventieve ontslagen in de thuiszorg accepteren, dit is het standpunt van de SP. In de vandaag ingediende schriftelijke vragen stelt de SP het college voor om Hulst uit te roepen tot

"Ontslaggolfvrije Gemeente voor de Thuiszorg".

De SP trekt aan de alarmbel omdat thuiszorginstelling Sensire in de Achterhoek aankondigde 1150 mensen te willen ontslaan vanwege de a.s. bezuinigingsronde. Daarop bleek al snel een zorginstelling in Rotterdam dit voorbeeld te willen volgen. Dit zijn ontwikkelingen die rechtstreeks het gevolg zijn van dit falende kabinet.
Omdat het de gemeente is die de opdrachtgever is voor huishoudelijke zorg ligt hier een kans.

Hulst kan haar menselijke gezicht tonen en de rug recht houden door de lokale zorginstellingen alvast te laten weten dat in deze gemeente preventieve ontslagen niet worden geaccepteerd.
Het kabinet is van plan om per 2015, 40 procent op het budget van de huishoudelijke verzorging te bezuinigen. Deze bezuinigingen zijn echter politiek omstreden en of hiervoor een meerderheid bestaat in de Eerste Kamer is zeer de vraag.
De bezuinigingen op de thuiszorg zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuis wonen en zorg nodig hebben. Onze gemeente moet zich niet neerleggen bij deze koude sanering van de thuiszorg, maar de regering proberen op andere gedachte te brengen.

U bent hier