h

SP loopt niet weg voor grillen van Morres

9 juli 2009

SP loopt niet weg voor grillen van Morres

Onze vertegenwoordiger in de raad, Ger van Unen, is weggelopen uit de raadsvergadering van donderdag j.l..
Uit diepe schaamte voor de houding van alle raadsfracties ten opzichte van wat er met Morres is gebeurd.
De SP heeft een interpellatiedebat aangevraagd, dit is een manier om vragen te stellen aan het college over zaken die niet op de agenda staan. Geen van de fracties wilde echter een mond open doen.

Het CDA had zelfs het lef om de voorzitter van de raad, Dhr. Mulder, een taart aan te bieden om deze te overhandigen aan de Mandemakersgroep. Daarmee volkomen voorbijgaand aan het feit dat er toch 120 mensen als grof vuil op straat zijn gezet. Veelal mensen die jaren voor het bedrijf gewerkt hebben en waarvan sommigen vlak voor hun pensioen zitten.

Ook de SP is blij dat Morres een doorstart heeft gemaakt maar wil weten wie wat wist op welk tijdstip.

De SP heeft aanwijzingen dat op het moment dat het bestemmingsplan De Statie (het gebied Morres) is gewijzigd er al vast stond dat de helft van het personeel zou moeten verdwijnen. De raad is hier over nooit geïnformeerd. Enkelen van de mensen die toen al wisten dat ze ontslagen zouden worden is zwijgplicht opgelegd.

De vorige raadsvergadering is er beslist om extra geld vrij te maken voor het aanleggen van rotondes voor het ontsluiten van o.a. het Morres terrein. De gemeenteraad stelde hiervoor 400.000 Euro voor beschikbaar. Op dat moment was het faillissement van Morres al onafwendbaar. De gemeenteraad was wederom niet geïnformeerd.

Ook heeft de SP aanwijzingen dat de overname door de Mandemakersgroep al voor het faillissement was geregeld. Dit roept alleen maar meer vragen op maar niemand behalve de SP, wil het antwoord weten.

In een geval van een faillissement is er een wettelijke verplichting om de bonden vooraf in te lichten. De bonden zijn in dit geval niet vooraf geïnformeerd maar hebben dit achteraf via een telefoontje te horen gekregen. Als de raad en de bonden niet van tevoren ingelicht worden, wie moet het dan opnemen voor werknemers die van de ene dag op de andere aan de kant worden gezet?

De gemeenteraad van Hulst wilde over dit soort onderwerpen vanavond niet praten: ze moeten zich schamen. Voor wiens belangen zitten ze daar nu eigenlijk?

Verzoek tot Interpellatiedebat Morres

U bent hier