h

Racecircuit in 'Groene Long'?

7 juli 2007

Racecircuit in 'Groene Long'?

Wethouder Maas houdt nadrukkelijk de deur open voor de komst van een racecircuit naar Hulst. Het verzoek van dragrace-vereniging Explosion om een dragstrip in Hulst te mogen aanleggen is volgens de SP terecht afgewezen. Maar de fractie vindt het opmerkelijk dat wethouder Maas wel de komst van een racecircuit ziet zitten. In dit plan uit 2006 van “rallykoning” Biesheuvel is er ook sprake van een dragstrip. De SP-fractie wil van het college weten waarom de dragstrip van Explosion teveel geluidsoverlast zou veroorzaken en de circuitplannen van Biesheuvel niet.

“Hulst afficheert zich graag als de groene long van Zeeuws-Vlaanderen... Handel daar dan ook naar! De grote kwaliteiten op toeristisch/recreatief gebied zijn rust en ruimte. Die kwaliteiten moeten verder worden uitgebouwd. Wij kiezen voor uitbreiding van natuurgebieden en uitbreiding en verbetering van het fietsnetwerk. Ik zou graag zien dat het college daar ook werk van zou gaan maken. Dan pas doe je recht aan de slogan: “Hulst de groene long van Zeeuws-Vlaanderen.”” zegt fractievoorzitter Ger van Unen.

Dus hebben wij de volgende vragen voor u:

1. Is het college bereid om inzage in zowel het verzoek van Explosion alsmede de plannen van Biesheuvel te verlenen?
a. Is het college bereid om de argumentatie voor de afwijzing van het verzoek van Explosion te openbaren?

b. Kan het college bevestigen dat er in de plannen van Biesheuvel sprake is van een dragracebaan?

2. Indien er in de plannen van Biesheuvel inderdaad sprake is van een dragstrip, kan het college dan uitleggen waarom er in het geval van Explosion sprake zou zijn van teveel geluidsoverlast en blijkens de bereidheid van het college om aan de plannen van Biesheuvel mee te werken, de te verwachten geluids- en milieuoverlast van een racecircuit een minder grote rol speelt?

3. Wanneer is er het laatst met Biesheuvel over zijn plannen gesproken?
a. Wat is de reactie van het college op deze plannen geweest?

b. Is er een vervolgafspraak gemaakt?

4. De ambtelijke organisatie heeft een negatief advies over de plannen van Biesheuvel gegeven. Het college heeft blijkens het bericht van 6 oktober 2006 dit advies naast zich neergelegd.
a. Is het college bereid om inzage in het ambtelijk advies te geven?

b. Kan het college beargumenteren waarom het college dit advies naast zich neer heeft gelegd?

5. Is het college bereid om de plannen van Biesheuvel en Explosion voor te leggen aan de commissie Ruimte, zodat de Raad in een vroeg stadium haar mening over deze plannen kan geven?

6. De SP-fractie is de mening toegedaan dat de gemeente Hulst als groene long van Zeeuws-Vlaanderen niet geschikt is om een racecircuit of iets soortgelijks te faciliteren. De kwaliteiten van de gemeente Hulst zijn rust en ruimte. In onze optiek zouden deze kwaliteiten uit toeristisch/recreatief oogpunt beter benut moeten worden door bijvoorbeeld het uitbreiden van natuurgebieden en aanleg en verbetering van het fietsnetwerk.
a. Deelt het college de mening van de SP?

b. Is het college bereid om initiatieven te ontplooien die de kwaliteiten rust en ruimte verder versterken?

Met vriendelijke groet,

Ger van Unen
Fractievoorzitter SP-Hulst

 

Met kluitje in het riet gestuurd
Tweede poging vragen over racecircuit

 

U bent hier