h

SP Motie: 1 wethouder minder

15 januari 2013

SP Motie: 1 wethouder minder

Al sinds de SP gekozen is in de gemeenteraad van Hulst doet zij voorstellen om gemeenschapsgeld beter te verdelen zodat onnodige uitgaven beperkt kunnen blijven tot een minimum. Een van die voorbeelden is snijden in het eigen vlees zoals korten op salarissen van wethouders.
Een simpele en doeltreffende maatregel is bijvoorbeeld het afschaffen van 1 wethouderszetel.
Dit levert de gemeente 125.000 Euro per jaar op.

De wet schrijft voor dat Hulst, gemeten naar het aantal inwoners, 4 wethouders mag hebben maar er zijn genoeg gezonde voorbeelden te vinden van andere gemeentes die een prima bestuur vormen met 3 wethouders i.p.v. 4.

Het regeringsbeleid is er op gericht om de burgers met allerhande bezuinigingen om de oren te slaan. Nederland gaat dit jaar de crisis pas echt voelen.
De SP vindt het daarom meer dan logisch dat ook het gemeentebestuur bezuinigt, en dus bij zichzelf de broekriem aanhaalt. Zo blijft er geld in de gemeentekas en wordt er minder hard gesnoeid in onze voorzieningen.
De SP stelt in een motie voor om nu al in een convenant vast te leggen dat Hulst voortaan, vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, met 1 wethouder minder bestuurd gaat worden.

Naar de motie:

U bent hier