h

Onbehaaglijk Plan Perkpolder

23 oktober 2012

Onbehaaglijk Plan Perkpolder

Al jaren probeert SP Hulst het college en de raad van Hulst te overtuigen van hun bezwaren tegen Plan Perkpolder. Het plan is te groot voor een kleine gemeente als Hulst, de financiële risico’s zijn enorm en de economische vooruitzichten zijn somber.
In september dit jaar kwam het college dan ook met de mededeling dat de twee private investeerders moesten afhaken door de economische crisis.
Binnen korte tijd was een nieuwe investeerder gevonden voor de westelijke Perkpolder , voor het golfterrein en 200 villa’s; Hulst aan Zee B.V. .

Enige weken geleden diende de fractie van de SP schriftelijke vragen in over deze ondernemer.
De antwoorden die de fractie hierop kreeg van het college waren allerminst bevredigend.
Met name het antwoord op de vraag over de bevindingen van de gemeente Sluis en het antwoord over een mogelijk onderzoek naar de ondernemer verbaasden ons zeer.
Gezien het feit dat het college van Hulst noch de Provincie Zeeland enig onderzoek naar de nieuwe partner wilden verrichten, heeft SP Hulst zelf wat opzoekwerk gedaan. Door informatie die gewoon op internet staat zijn de twijfels gegroeid.
Vanavond, tijdens een besloten vergadering, stelt de fractie dan ook opnieuw vragen over de gang van zaken in Plan Perkpolder, de nieuwe partner en de gevonden informatie.
Het is te hopen dat het college, de gedeputeerde van de Provincie Zeeland en de directeur van Perkpolder B.V. de vragen afdoende kunnen beantwoorden. De SP vindt het raadzaam alsnog een onderzoek te starten en het is aan bovenstaande partijen om de ongerustheid weg te nemen.

U bent hier