h

Motie gratis OV 65+ aangenomen

28 maart 2012

Motie gratis OV 65+ aangenomen

Sinds 1 maart 2010 wordt in Zeeuws-Vlaanderen bij wijze van proef gratis busvervoer geboden aan inwoners van 65 jaar of ouder. Dit is een initiatief van Provincie Zeeland en de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen.
De proef is een groot succes, dus het experiment wordt verlengd tot 1 juni 2012. In de komende periode nemen de drie Zeeuws–Vlaamse gemeenten een besluit of dit initiatief na juni 2012 wordt voortgezet.
De Provincie heeft het inmiddels af laten weten ondanks een motie van de SP. Nu is het de beurt aan de drie gemeenten om druk op de Provincie te zetten en het goede voorbeeld te geven.
De SP heeft daartoe een motie ingediend, gezamelijk met de andere oppositiepartijen tijdens de laatste raadsvergadering. Deze is unaniem aangenomen.

De Provincie Zeeland en de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en het Rijk vinden het belangrijk dat ouderen deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Door het busvervoer bij wijze van proef gratis aan te bieden, wilden zij dit te stimuleren. Uit een tweetal gehouden onderzoeken blijkt dat gratis OV voor de groep 65-plussers een belangrijke stimulans is om meer te reizen.
Ook is te zien dat een deel van de Wmo – taxipashouders van boven de 65 door het project gebruik is gaan maken van het openbaar vervoer.

 

Naar de motie:

 

U bent hier