h

Open brief Fusie ROC's

12 januari 2012

Open brief Fusie ROC's

Reeds op 18 november 2011 heeft onze fractie schriftelijke vragen gesteld over de fusie van de ROC ‘s. De aanleiding daarvan was een krantenbericht dat er door de fusie rond de 100 banen verloren zouden gaan.

Aan het College van B&W,
En de raadsleden van de gemeente Hulst.

Betreft: Open brief.

Geachte lezer,

op 18 november 2011 heeft de fractie van de Socialistische Partij schriftelijke vragen gesteld over de fusie van de ROC ‘s. De aanleiding daarvan was een krantenbericht dat er door de fusie rond de 100 banen verloren zouden gaan.
Dit was voor de SP op zijn minst vreemd, daar er in hetzelfde krantenartikel stond dat er in plaats van 2 directeuren, zoals het nu is en ook zoals het beloofd was, er na de fusie 3 zullen zijn.

Ook lijkt het er op dat er steeds meer leerrichtingen verloren zullen gaan, en wij houden voornamelijk ons hart vast voor die leerlingen die nu NOG wel terecht kunnen op het ROC en nergens anders meer. Kwetsbare jongeren die door extra steun en begeleiding op school, een kans krijgen hun diploma te halen en niet op straat zullen belanden.

Helaas schijnt deze berichtgeving niet ernstig of verontrustend te zijn voor het college.
Doch is dat voor onze fractie niet aanvaardbaar.
Hulst bezuinigt meer dan ons lief is op huishoudelijke zorg. Dit is een belangrijke factor om onze inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Onze gemeente verhoogt ook de lasten voor haar inwoners en voor bedrijven.
Maar aan de andere kant geeft ze 100.000 euro uit aan een nieuw hoofdkantoor voor het gefuseerde
ROC , onder het mom economisch hoogwaardige banen en goede scholing te willen behouden in Zeeuws – Vlaanderen.
We krijgen er in ieder geval één zeer economisch hoogwaardige baan bij namelijk die van een extra directeur , maar er verdwijnen 100 andere banen (die volgens de SP onder echt hoogwaardige werkgelegenheid vallen) en meerdere leerrichtingen. Bij de SP komen nu al signalen binnen dat kinderen uit Hulst, die dit jaar aan een opleiding beginnen niet naar Goes maar naar Sint Niklaas zullen gaan. Dat betekent nog meer opleidingen die verdwijnen. Dit is een drama voor Zeeuws Vlaanderen.

Ondanks de mededeling van onze fractie op 20 december 2011 dat de vragen niet binnen de wettelijke termijn beantwoord waren, koos de wethouder ervoor hier niets over te zeggen tijdens de raadsvergadering van 22 december. Na een vraag hierover, kon hij alleen maar vermelden dat de antwoorden in de maak zijn.

Vandaag 12 januari 2012 zijn de antwoorden nog niet boven water en begin ik er echt in te geloven dat het niet van belang is wat mensen je beloven en of ze die belofte waarmaken.
Hulst schijnt genoeg geld te hebben voor allerlei projecten alleen niet voor haar inwoners.

De SP eist dat u uw gemeenteraadsleden serieus neemt en u zich aan de wettelijke termijnen houdt. Zeker als het over, voor de toekomst van de gemeente Hulst, zo’n belangrijk onderwerp gaat.

Met vriendelijke groet,
Mildred van der Poorten.

Naar het antwoord

U bent hier