h

2011 Een bewogen jaar, een overpeinzing.

28 december 2011

2011 Een bewogen jaar, een overpeinzing.

De afdeling heeft een bewogen jaar achter de rug, maar dan in positieve zin. Bij de afgelopen Statenverkiezingen van de provincie Zeeland is ons raadslid en voorzitter van de afdeling, Ger van Unen als Statenlid gekozen. Als lijsttrekker is zij voorzitter geworden van de SP fractie, een rol die haar op het lijf is geschreven. Direct bij aanvang van de nieuwe statenperiode heeft zij (en de fractie) van zich laten horen.

Bijkomend gevolg voor de afdeling is dat zij haar plaats als raadslid in de gemeente Hulst heeft overgedragen aan Mildred van der Poorten uit Nieuw Namen, een waardig opvolgster. Ook het voorzitterschap van de afdeling heeft Ger overgedragen aan J.C. “Tim” Thepass.
Als afdeling hebben we afgelopen jaar redelijk aan de weg getimmerd in de gemeente Hulst. Na de stunt van de kerstbomen aan het eind/begin van 2011 hebben we een actie opgestart voor de bewoners van de Leliestraat in Kloosterzande. Deze, deels al op leeftijd zijnde, huurders van woongoed werden al jaren aan het lijntje gehouden. Wel of geen sloop, geen gehoor krijgen bij onderhoudsklachten, wel of niet plaatsen van isolerende beglazing. De afdeling Hulst is hier ingestapt en heeft met enkele bewoners een enquête opgesteld en verspreid. Met de uitkomst van deze enquête is een afvaardiging van de bewoners met Woongoed in gesprek gegeaan. Woongoed heeft daarna toegezegd om alle klachten voor de bouwvak te verhelpen en isoglas te plaatsen. De werkzaamheden zijn tot volle tevredenheid van de bewoners uitgevoerd en in november is deze actie afgerond met een gezellige bijeenkomst bij één van de actievoerders thuis.

Vanuit de afdeling hebben er bij diverse bijeenkomsten van “Borsele II nee” SP-leden uit Hulst acte de presence gegeven. Ook hier leeft het verzet tegen kernenergie! Geen tweede kerncentrale in Borssele en meer inzet op alternatieve energiebronnen.

blijf af!

De dreigende sluiting van verschillende bibliotheken in onze gemeente heeft bij de inwoners kwaad bloed gezet. De SP Hulst is een handtekeningactie begonnen en hebben binnen korte tijd ruim 1100 handtekeningen opgehaald. Deze zijn op 23 september in de bieb aan het Europlein in Kloosterzande onder grote belangstelling van publiek en pers aangeboden aan burgemeester Mulder. Voorafgaand aan deze was er op 3 september een politiek cafe in den Dullaert waarin de directeur van de bieb dhr. Rudy Crombeen en de wethouder Frank van Driessche het vuur na aan de schenen werd gelegd door o.a. Lian Colijn, raadslid uit Vlissingen en Ronny Roctus raadslid uit Kloosterzande.

In augustus bleek dat onze zuiderburen al een begin hadden gemaakt bij het afgraven van een dijk aan de Hedwigepolder. De fractievoorzitter van SP Zeeland en de afdelingsvoorzitter hebben hun en uw ongenoegen bekend gemaakt bij een demonstratie in de Hedwigepolder. Ook de SP Hulst is tegen het ontpolderen van de ze polder. Naar aanleiding van deze brute daad van de Belgen heeft ons raadslid schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W Hulst.

 Albert Broekmans

In juli bereikte ons het droeve bericht dat Albert Broekmans was overleden. Albert was een groot voorvechter voor het behoud van het fiets/voetveer in Perkpolder. Waarover op deze website alles is gepubliceerd.

Marco van de Boogaart

Ook in juli behaalde een lid van ons, Marco van de Boogaart, Olympisch zilver in Athene op het onderdeel 10 km tijdrit. Ondanks dat Marco zijn wielrenschoenen was vergeten heeft hij de 10 km op gewone sportschoenen tot een goed resultaat gebracht.

In de gemeenteraad heeft onze fractievoorzitter Mildred haar inbreng gedaan d.m.v. schriftelijke vragen, amendementen, moties en deelname aan belangrijke discussies. Ook heeft zij buitenparlementair aan acties deelgenomen door verschillende maatschappelijke groeperingen georganiseerd.

Hulpdienst

Onze hulpdienst heeft weer een flink aantal mensen geholpen d.m.v. doorverwijzing naar de verantwoordelijke instanties en hulp geboden met allerhande sociale vraagstukken en administratieve handelingen.

Ook in het jaar 2012 gaan we er weer tegenaan!

U bent hier