h

Boze oppositie Hulst verlaat raadsvergadering

7 juli 2011

Boze oppositie Hulst verlaat raadsvergadering

Dat het niet altijd van een leien dakje gaat tussen de coalitie en de oppositie is bekend. Maar donderdagavond, tijdens de raadsvergadering barst de bom.
Het is voor de zoveelste maal dat de oppositie, waartoe de SP ook behoort, geen poot aan de grond krijgt. Wijzigingsvoorstellen worden keer op keer tegengestemd door een unanieme coalitie van collegepartijen.

Tijdens deze raadsvergadering diende de oppositie een drietal wijzigingsvoorstellen in op het voorstel van B en W. Die sneuvelden allemaal op tegenstemmen van een unanieme coalitie van collegepartijen (Groot Hontenisse, CDA, PvdA en VVD).
Ook de toegezegde gespreksverslagen die voor aanvang van de vergadering zouden worden verstrekt, die gaan over gesprekken tussen de gemeente en Den Dullaert, werden achtergehouden en dan gebeurt er iets dat het gemeentehuis op zijn grondvesten doet schudden.
De voltallige oppositie verlaat die donderdagavond de raadsvergadering waarna de vergadering wordt geschorst. De vertrokken raadsleden keren die avond niet meer terug.
Het wordt nu toch eens tijd dat de partijen die deelnemen in het college van B en W, de oppositie serieus neemt.

U bent hier