h

Informeel overleg kwestie Hedwige polder

20 januari 2010

Informeel overleg kwestie Hedwige polder

Het college gaat een "informeel" dus besloten overleg houden over de kwestie Hedwigepolder.
SP fractievoorzitter, Ger van Unen, is het met deze procedure totaal niet eens en heeft protest aangetekend tegen deze gang van zaken d.m.v. onderstaande brief aan collegaraadsleden en de voorzitter van de raad, de burgemeester:

Beste voorzitter van de Raad en collega-raadsleden,

Ik heb er lang over nagedacht en er ook met de burgemeester over gesproken.

Alhoewel ik er inmiddels van overtuigd ben dat de intentie goed is, ben ik er ook van overtuigd dat we over ontpoldering niet vooraf besloten bijeen moeten komen. De strijd tegen ontpoldering leeft zo onder de bevolking en de mensen zijn hier zo tegen in het geweer gekomen dat ik vind dat we een volkomen verkeerd signaal afgeven. Als wij de indruk geven dat wij zaken bespreken die de bevolking niet mag weten zijn we, mijns inziens, verkeerd bezig.

Beter zou het zijn dat wij de 25ste zonder beschadigd te zijn, samen met onze bevolking ten strijde trekken tegen het ministerie. Mochten jullie toch vinden dat de 20ste door moet gaan en besloten moet zijn dan zal de SP hierbij niet vertegenwoordigd zijn. Voor de 25ste hoeven jullie van de SP geen verrassingen te verwachten. Wij waren tegen ontpoldering van de Hedwige, we zijn dat en zullen dat ook blijven. Als standvastig en consequent moeten jullie me inmiddels na 4 jaar wel kennen.

Ik wens jullie wijsheid, een prettig weekend en vriendelijke groeten,

Ger van Unen.

U bent hier