h

Eerste raadsspreekuur op lokatie

26 juni 2006

Eerste raadsspreekuur op lokatie

Het was een interessante avond in Zaal Leuven tijdens het raadsspreekuur in Kloosterzande, hoewel er weinig mensen op af kwamen. Het mooie initiatief van de nieuwe gemeente werd magertjes bezocht.

raadsspreekuur van de SP

De warme feestzaal stond vol met ronde tafeltjes met aangeschoven de diverse raadsleden van Hulst. Iedereen die zin had in een ongedwongen babbeltje met onze raadsleden kon binnen lopen en het hart, of nijpende kwestie op tafel leggen.
Het open karakter van deze opstelling is goed, maar zou er te weinig aan publiciteit gedaan zijn? De opkomst was heel mager. Na de herindeling van gemeente Hulst is het natuurlijk nog wat zoeken naar de manier waarop haar zeer verspreid wonende burgers het beste van informatie voorzien worden.

Er zou echter een passende publiciteitscampagne aan vooraf moeten gaan. Het zou jammer zijn dat op basis van deze magere bezoekcijfers het raadsspreekuur op locatie in Kloosterzande afgeschaft zou worden.

Het is namelijk heel belangrijk dat de politiek alle mogelijkheden blijft benutten om de burger te betrekken bij belangrijke plannen en beslissingen.

U bent hier