h

Nood vooral hoog in Zeeuws Vlaanderen

22 april 2006

Nood vooral hoog in Zeeuws Vlaanderen

Nadia Berkelder - Meer dan vijfhonderd gezinnen in Zeeland zijn aangewezen op hulp van de voedselbanken. Op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen is de nood het hoogst.
Op Walcheren halen 164 gezinnen wekelijks een pakket op, in Zeeuws-Vlaanderen zijn tussen de 160 en 170 klanten. In Goes maken 130 gezinnen gebruik van de voedselbank, op Schouwen-Duiveland 60.

Mensen die minder dan honderdvijftig euro in de maand te besteden hebben aan voedsel en kleding kunnen elke week bij de voedselbank een pakket ophalen. Dat bedrag geldt voor alleenstaanden. Voor meerpersoonshuishoudens ligt het bedrag hoger. Het pakket bestaat uit levensmiddelen, zoals verse groente, conserven en brood.

Donderdagmiddag werd tien ton aardappelen afgeleverd bij de voedselbank Walcheren in Middelburg, samen met een cheque van tweeduizend euro. De aardappelen, met een waarde van tienduizend euro, zijn geschonken door raffinaderij Total. Het geld was een cadeau van de Lions club Walcheren.

„Het is een heel mooie donatie“, zegt D. van der Meer van de voedselbank. „Waarschijnlijk verdelen we de aardappelen over verschillende voedselbanken in het land. We kunnen ze ruilen tegen andere producten. Dat hebben we ook gedaan toen we van Coroos zestig ton potgroente hebben gekregen.“

De Walcherse voedselbank is onlangs verhuisd naar een loods op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Om het nieuwe pand te kunnen betalen, was subsidie nodig. De gemeenten Middelburg en Vlissingen hebben inmiddels elk achtduizend euro toegezegd.

Kerstpakketten naar Voedselbank
SP brengt bezoek aan Voedselbank

U bent hier