h

Nieuws uit 2014

22 december 2014

Politiebureau Hulst wordt Steunpunt.

Daar sta je dan  in 2015 flink voor lul als je het woord politiebureau nog laat vallen. Politiebureau is een woord voor het vergeten woordenboek, zoals het woord Bibliotheek aan inhoud niets meer te bieden heeft.

Lees verder
17 december 2014

Motie kindpakket

Sociale uitsluiting en groot gebrek hieraan onder kinderen en jeugdigen wordt vooral zichtbaar bij hen die opgroeien in een gezin met een besteedbaar inkomen onder de 130% van het sociaal minimum. Dit is een van de conclusies uit onderzoek van de Kinderonbudsman. Hij adviseert om samen met kinderen een zogenaamd kindpakket te ontwikkelen dat aansluit op de specifieke behoeften van kinderen en jeugdigen in een gemeente zoals de onze.    

Lees verder
16 december 2014

Hulst verandert

Per 1 Januari gaat de Participatiewet in werking en ook Hulst moet er dan aan geloven. Fractievoorzitter Mildred van der Poorten gaat een 9 tal amendementen indienen tijdens de behandeling van de nieuwe verordeningen in de raadsvergadering. Op veel nieuw bestuurlijk terrein zal de gemeente aansprakelijkheid  moeten accepteren en een verantwoordelijke positie moeten innemen die er voorheen nooit was. Dit overgangsproces vergt weloverwogen besluiten door nauwe samenwerking met betrokken partijen en regelmatige tussentijdse evaluatie. 

Lees verder
16 december 2014

Te koop: politiebureau

Foto: politie.nl / politie.nl

Riant gebouw in Hulst met uitzicht op de Vest en ruim voldoende parkeerplaatsen voor onverwacht bezoek staat binnenkort te koop. Dit plan is een uitvloeisel van het landelijk huisvestingsbeleid voor de politie (goedkeuring: Ivo Opstelten).

Lees verder
6 november 2014

Grote zorgdemonstratie 8 november den haag

Foto: RobLem / RobLem

FNV Voor Zorg organiseert op 8 november een grote demonstratie in Den Haag tegen de bezuinigingen op de zorg. De Abvakabo/FNV voor Zorg gaan op 8 november het eerste deel van de petitie overhandigen aan de Eerste Kamer.

Lees verder
6 november 2014

"Zet maar een dompelpomp"

Enige tijd geleden hebben enkele bewoners van de Hulsterweg in Terhole contact gezocht met SP Hulst in verband met wateroverlast in hun huizen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier