h

Nieuws uit 2012

20 december 2012

Stop kinderarmoede.

Het is niet prettig om het beestje bij de naam te noemen en als gemeente te moeten accepteren dat er 400 kinderen onder de armoedegrens opgroeien. Men spreekt liever over “Minima” maar laten we eerlijk zijn en erkennen dat er armoede bestaat. Ook in Hulst moet Armoedebeleid op de politieke agenda!
Mildred van der PoortenTijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar heeft Mildred via een motie aandacht gevraagd voor armoede onder kinderen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor Armoedebeleid. Zij zullen er voor moeten zorgen dat arme gezinnen inkomensondersteuning krijgen daar waar kinderen de dupe dreigen te worden van deze armoede.

Lees verder
5 december 2012

Sinterklaas spreekt bij comm. Samenleving

Op uitnodiging van de SP heeft Sinterklaas de commissieleden toegesproken tijdens de commissie Samenleving.Sint op gemeentehuis
Sinterklaas roept de commissie op zich sterk te maken voor het grote aantal kinderen dat onder de armoedegrens moet opgroeien in de gemeente.
Uit onderzoek van de SP Hulst blijkt dat ongeveer 400 kinderen in armoede opgroeien. Thuis is te weinig geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. Kinderen die deze dagen hun schoen zetten treffen die steeds vaker leeg aan, de volgende ochtend.

Lees verder
30 november 2012

Sinterklaas bezoekt voedselbank.

SinterklaasHulst kent inmiddels 400 kinderen die onder de armoedegrens moeten opgroeien.
De Sint, kindervriend bij uitstek, weet dit inmiddels ook en spreekt er schande van.
Hij begrijpt niet dat dit mogelijk is in een rijk land als Nederland en spreekt de hoop uit
dat Nederland de ‘Spaanse toestanden’ bespaard blijft.

Lees verder
31 oktober 2012

Gemeente: bij de aardappelen rechts af

Voor de gemeentelijke dienstverlening (gemeenteloket) in Kloosterzande is Hulst al sinds 2009 op zoek naar een nieuwe locatie. De SP heeft meegedacht en vindt het bankgebouw in de Cloosterstraat of de bibliotheek nog steeds een uitstekend alternatief. Deze opties worden nu echter op voorhand afgekeurd door de fractie van Groot Hontenisse. In een initiatiefvoorstel zal het gemeenteloket namelijk in de buurtsuper ondergebracht worden.

Lees verder
25 oktober 2012

Waar is de boekensteun?

In een brandbrief aan alle raadsleden van de drie zeeuws vlaamse gemeenten laat de Raad van Toezicht van de regionale bibliotheek weten tegen bezuinigingen op de bieb te zijn.
Alweer anderhalf jaar geleden heeft de SP in Hulst uitgebreid actie gevoerd tegen de sluiting van de bibliotheken.
beduimelde kostNu Terneuzen van plan is om honderdduizend euro op de bibliotheken te gaan bezuinigen is er de noodzaak van een brandbrief...

Lees verder
23 oktober 2012

Onbehaaglijk Plan Perkpolder

Al jaren probeert SP Hulst het college en de raad van Hulst te overtuigen van hun bezwaren tegen Plan Perkpolder. Het plan is te groot voor een kleine gemeente als Hulst, de financiële risico’s zijn enorm en de economische vooruitzichten zijn somber.
In september dit jaar kwam het college dan ook met de mededeling dat de twee private investeerders moesten afhaken door de economische crisis.
Binnen korte tijd was een nieuwe investeerder gevonden voor de westelijke Perkpolder , voor het golfterrein en 200 villa’s; Hulst aan Zee B.V. .

Lees verder

Pagina's

U bent hier