h

Nieuws uit 2011

28 december 2011

2011 Een bewogen jaar, een overpeinzing.

De afdeling heeft een bewogen jaar achter de rug, maar dan in positieve zin. Bij de afgelopen Statenverkiezingen van de provincie Zeeland is ons raadslid en voorzitter van de afdeling, Ger van Unen als Statenlid gekozen. Als lijsttrekker is zij voorzitter geworden van de SP fractie, een rol die haar op het lijf is geschreven. Direct bij aanvang van de nieuwe statenperiode heeft zij (en de fractie) van zich laten horen.

Lees verder
19 december 2011

SP vraagt aanpassing Rioolheffing

Onlangs heeft de fractie van de SP iets vreemds opgemerkt wat betreft de invordering van de rioolheffing.
De informatie die gegeven wordt op de website van de gemeente Hulst, strookt niet met de werkelijke situatie zoals deze is opgetekend in de verordening Rioolheffing 2010. Op de website wordt gesteld dat de woonsituatie per 1 januari bepaalt of iemand rioolheffing moet betalen, maar de verordening stelt dat de belasting betaalt moet worden bij aanvang van de belastingplicht.
Dit gaat in vanaf de dag van inschrijving in de gemeente.
Beide systemen zijn wettelijk, maar het gebruik van beide systemen afhankelijk per gemeente, brengt soms inwoners in financiële problemen.

Lees verder
27 november 2011

1 voor allen, de ketting van solidariteit

Leden van de afd. Hulst hebben handschoenen verzameld voor de actie "Armoede werkt niet"
Op woensdagmorgen stonden er een aantal leden van de SP Hulst met de "Ketting van solidariteit" voor de supermarkt in Kloosterzande. Ondanks dat het een koude ochtend was hebben deze "die hards" verschillende steunbetuigingen op kunnen tekenen en op kunnen hangen aan onze "Ketting van Solidariteit"

Lees verder
23 september 2011

1203 Protesthandtekeningen tegen sluiting bieb!

Ja, zoveel handtekeningen heeft de SP verzameld tegen het sluiten van de bibliotheek in Kloosterzande en Vogelwaarde.

Lees verder
13 augustus 2011

Hedwige en de motieven van Vlaanderen

De fractie van de Socialistische Partij in Hulst heeft vandaag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester & wethouders gesteld. Aanleiding voor deze vragen zijn een opeenstapeling van feiten in België inzake de ontpoldering van de Hedwigepolder.

Lees verder
2 augustus 2011

SP Zomer universiteit: door Mildred van der Poorten

Het thema van deze scholing was: "De geschiedenis van het socialisme".
Een weekend waarin je leert over het verleden van de partij en samen met een uitgekozen groep partijgenoten praat over het heden en de toekomst van de partij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier