h

Nieuws uit 2004

14 december 2004

Grens aan verdieping Westerschelde

Ben Jansen - DEN HAAG - De Socialistische Partij in de Tweede Kamer wil weten of een grens kan worden gesteld aan de verdieping van de Westerschelde. In vragen aan de regering informeert de fractie naar mogelijkheden voor Nederland om onder het Scheidingsverdrag van 1839 uit te komen. Daarin staat dat Nederland en België de noodzakelijke werken moeten uitvoeren om de Schelde bevaarbaar te houden.

Lees verder
15 oktober 2004

SP standpunt tegen derde verdieping van de Westerschelde

Iedereen in Zeeland is tegen de derde verdieping van deWesterschelde. Waarom moet de SP dan nog een apart standpunt innemen?
Complete gemeenteraden, het Waterschap, de Provinciale Staten, het bedrijfsleven, de natuurbeschermers en de bevolking zijn tegen....
Maar onze bestuurders zijn omkoopbaar. Op het moment dat de haven van Antwerpen met geld over de brug komt voor bv een tunnel bij Sluiskil of andere infrastructurele projecten waar het rijk geen geld voor uittrekt, zijn ze waarschijnlijk om. Dan zijn alle principes verdwenen. Dan is het ineens niet zo erg meer allemaal.

Lees verder
20 september 2004

SP Hulst luidt scheepsbel bij gemeente.

De SP schrijft een brief aan de gemeente om de kans te grijpen voor een volwaardig fiets voetveer.

Lees verder
3 juni 2004

SP-actie “Maaiverdriet” oogst succes

24-06-2005 -Kloosterzande- De actie “Maaiverdriet”, van vorig jaar rond deze tijd heeft zijn vruchten afgeworpen! Dit jaar is er 1 maand langer gewacht met het maaien van de dijken langs de Westerschelde naast het grote vogelbroedgebied Het Verdronken Land van Saefthinge. Binnendijks wordt er machinaal gemaaid en buitendijks grazen hier schapen. Dit jaar is er omstreeks 12 juni gemaaid terwijl vorig jaar 6 mei al druk werd gemaaid.

Lees verder

U bent hier